Καλάθι

Nέα Εγκύκλιος για τα καπάκια καρότσας απο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Nέα εγκύκλιος για τα καπάκια καρότσας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τα τελευταία νέα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ευχάριστα για τους κατόχους ελαφριών φορτηγών (pick-up trucks), καθώς για την τοποθέτηση συρόμενων ή αναδιπλούμενων καλυμμάτων καρότσας δεν χρειάζεται αλλαγή άδειας.

Ένα θέμα που για να ρυθμιστεί προσπαθήσαμε και εμείς, και συμβάλαμε με το να επισημάνουμε την κατάσταση στους αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

Ρύθμιση σχετικά με τα αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας ελαφρών φορτηγών τύπου «pick-up»

Το πλαίσιο κανόνων σχετικά με τον χαρακτηρισμό ελαφρών φορτηγών (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου «pick-up», που φέρουν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας, ρυθμίζεται με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ειδικότερα, με αφορμή και τα σχετικά ερωτήματα πολιτών, σημειώνεται ότι οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Με αυτόν τον τρόπο αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

 

Ακολουθεί και ο σχετικός σύνδεσμος (Link)

https://www.yme.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/10472-rythmisi- sxetika-me-ta-anadiploymena-i-syromena-kalymmata-karotsas-elafron-fortigon-typou-pick- up