Καλάθι

Volkswagen Tarok Concept

Ενα Pick-up με αυξομειώμενο μήκος καρότσας!!!

Το πρωτότυπο ελαφρύ ημιφορτηγό με την ονομασία “Tarok” που η Volkswagen ανμένεται να λανσάρει σύντομα στην Βραζιλία εμφανίζει πολλαπλές σχεδιαστικές καινοτομίες,που εφόσον αποδειχθούν βιώσιμες ενδεχομένως να αλλάξουν άρδην την εικόνα που έχουμε για το προσεχές μέλλον.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατους διεθνούς εκθέσεως του Sao Paolo στη Βραζιλία η Volkswagen παρουσίασε μια εντυπωσιακή σχεδιαστικά έκδοση ενός πρωτότυπου ελαφρού ημιφορτηγού 1,0lt που φέρει το όνομα “Tarok Concept”.

Το εν λόγω Pick-up έχει μήκος αμαξώματος 5,0μ περίπου και διακρίνεται για την ιδιαίτερα δυναμική σχεδίαση του. Στο εμπρόσθιο τμήμα του ξεχωρίζουμε την εκτεταμένη χρήση λυχνιών LEDs στα φωτιστικά σώματα καθώς και το έντονα κελκιμένο παρμπριζ.
Παράλληλα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την εκτεταμένη πανοραμική ηλιοροφή.

Δεδομένης της ύπαρξης διπλής καμπίνας το μήκος του χώρου φόρτωσης περιορίζεται στα 1206χλστ.Ωστόσο τα καθίσματα της πίσω σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν προς τα εμπρός και σε συνδυασμό με την αναδίπλωση του πίσω τοιχώματος της καμπίνας επιτρέπει την επιμύκηνση του χώρου φόρτωσης εως και στα 1.861χλστ.
Μάλιστα η πρωτοφανής αυτή επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας σε ότι αφορά στον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω με την αφαίρεση της πίσω σειράς καθισμάτων σε συνδυασμό με το άνοιγμα τηε σχετικής πέμπτης θύρας.
Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα ξεφεύγουν καθώς το “Tarok” προσφέρει πλέον χώρο φόρτωσης με ωφέλιμο μήκος της τάξης των 2.775χλστ.!

Τέλος εντυπωσιακός σχεδιαστικά είναι και ο εσωτερικός διάκοσμος. Τα στοιχεία που κλέβουν τις εντυπώσεις είναι ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων καθώς και η μεγάλη οθόνη αφής από όπου ο οδηγός μπορεί να ελέγχει τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων , του ηχοσυστήματος , του κλιματισμού κ.ο.κ